Splošni pogoji uporabe spletnega mesta Delo

Nahajate se na spletnem portalu Delo, ki je last Dela, d.o.o. Vaš dostop do tega spletnega mesta in njegovo uporabo urejajo ta splošna pravila in nekateri zakoni. Z vstopom na spletni portal Delo potrjujete, da ste seznanjeni s temi splošnimi pogoji, da z njimi soglašate in da vas določbe teh splošnih pogojev zavezujejo. Ti pogoji uporabe veljajo za celoten spletni portal Delo.

Ob registraciji (neposredno preko spletnega portala ali preko katerekoli druge, recimo Facebook Connect) se uporabnik zaveže, da se strinja z vsemi določbami v pogojih uporabe spletnih vsebin/storitev portala Delo. Vsakič, ko se prijavite na portal Delo, potrjujete, da se strinjate z vsemi določbami in sprejemate vse navedene pogoje uporabe. V kolikor se z določbami ne strinjate, vam uporaba storitev ni dovoljena in se ne smete registrirati.

Delo si prizadeva za dosledno spoštovanje človekovih pravic in zato nasprotuje vsem kršitvam državljanskih, nacionalnih, verskih, rasnih, spolnih in drugih pravic ter svoboščin. Prav tako nasprotuje izzivanju, razpihovanju in povzročanju nestrpnosti. V okviru tega si uredništvo pridružuje pravico, da zavrne vsako, pa čeprav naročeno besedilo, ki vsebuje neresnično, rasistično, nacionalistično, hujskaško, nasilno, pornografsko, žaljivo ali podobno (drugače nezakonito) vsebino. Delo svobodo govora razume kot visoko etično odgovornost do javne besede. Prispevki, ki niso v skladu z ustavo, zakoni in demokratičnimi standardi, ki opredeljujejo vsebine medijev in javno komuniciranje, ne bodo objavljeni.

Vsa vsebina spletnega mesta, razen vsebin, ki jih na posamezne storitve vnesejo uporabniki, je zaščiteno avtorsko delo podjetja Delo, d.o.o. ali njegovih pogodbenih partnerjev. Vse pravice so pridržane. Vse vsebine, ki so jih na posamezne storitve spletnega mesta prenesli uporabniki, so last uporabnikov. Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami. Terjatve v zvezi z avtorskimi pravicami se rešujejo v skladu z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in z Zakonom o pravdnem postopku.

Delo, d.o.o., bo osebne podatke registriranih uporabnikov uporabljalo za obdelavo v svojih zbirkah ter jih uporabljalo za naslednje namene: statistične obdelave, segmentacijo kupcev, obdelave preteklega nakupnega vedenja, obveščanje kupcev o morebitnih napakah na izdelkih, pošiljanje ponudb, oglasnega gradiva, revij in vabil na dogodke Dela, d.o.o., in partnerskih podjetij Dela, d.o.o., ter za telefonsko, pisno in elektronsko anketiranje ter zbiranje naročil. Njegove/njene osebne podatke lahko Delo, d.o.o., hrani in obdeluje neomejeno oziroma do pisnega preklica privolitve registriranega uporabnika. Registriranemu uporabniku pripadajo vse pravice skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (Ur. l. RS, št. 20/98 do 86/2009). Podatki se uporabljajo in shranjujejo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB-1, Ur. l. RS, št. 94/2007).

Delo, d.o.o. si pridržuje pravico do spreminjanja in posodabljanja pogojev, določil in opomb, pod katerimi se omogoča uporabo spletnega mesta Delo.si. Ob vsaki posodobitvi pogojev uporabe bo datum na dnu teh pogojev spremenjen.

Posebni pogoji, povezani z digitalnimi naročninami

Kaj je digitalna naročnina?

Z nakupom digitalnega paketa pridobite dostop do digitalnih vsebin časopisa Delo in njegove digitalne izdaje.

Če ste naročnik tiskane izdaje dnevnega časopisa vsaj pet dni v tednu, lahko z doplačilom 7 € mesečno dostopate do vseh spletnih vsebin časopisa in do arhiva, z e-bralnikom lahko berete digitalizirano tiskano izdajo na spletu, s posebno brezplačno aplikacijo pa si lahko prenesete in ogledate vsebine na iPadu, iPhonu in androidnih tablicah in mobilnih aparatih.

Prav tako lahko vsebine prebirate na mobilnem portalu m.delo.si.

O vsebinah, ki vam jih ponujamo, boste, če boste to želeli, obveščeni tudi z jutranjo e-pošto.

Kako se lahko naročim?

Naročniki, ki ste na tiskano izdajo časopisa naročeni vsaj pet dni v tednu:

Na dostop do digitalnih izdaj časopisa se lahko naročite na spletnem portalu Delo. Preden lahko naročite izbrani paket, se morate na portalu prijaviti.

Ko ste prijavljeni na portalu, kliknite na gumb NAROČI in vpišite kodo za internet, ki jo najdete na fakturi za naročnino. Plačate prvo mesečno digitalno naročnino (doplačilo 7 EUR, s plačilno kartico ali moneto) in s tem sklenete naročniško razmerje, ki velja za nedoločen čas – do pisnega preklica.

Naročnino vam bomo nato v prihodnjih mesecih obračunali na mesečnih fakturah, skupaj z naročnino za tiskani časopis. Naročnina vključuje vse digitalne izdaje časopisa.

Če še niste naročnik tiskane izdaje, pa bi jo želeli naročiti hkrati z digitalno:

Za vas smo pripravili posebno spletno ponudbo na spletnem portalu Delo. Cene po tej posebni ponudbi veljajo za prvi mesec naročniškega razmerja.

Naročite lahko tiskano izdajo od ponedeljka do petka oziroma od ponedeljka do sobote.

Po prijavi na portal po spletu plačate prvo mesečno naročnino (s plačilno kartico, PayPal sistemom ali moneto) in s tem sklenete naročniško razmerje, ki velja za nedoločen čas – do pisnega preklica.

Naročnino vam bomo nato v prihodnjih mesecih obračunali na mesečnih fakturah, skupaj z naročnino za tiskani časopis.

Naročnina vključuje vse digitalne izdaje časopisa, ki jih boste lahko začeli prebirati takoj, tiskano izdajo časopisa pa vam bomo pričeli dostavljati najkasneje tri delovne dni po prejemu obvestila o opravljenem plačilu.

Če želite naročiti le digitalni dostop:

Na spletnem portalu Delo lahko naročite dnevni (naročnina velja do 23.59 na dan naročila), tedenski (od dneva naročila v tednu do začetka istega dneva v naslednjem tednu) ali mesečni dostop (od dne naročila do konca dneva z isto številko v naslednjem mesecu, najmanj pa 30 dni).

Aktivacijsko kodo boste prejeli najkasneje v roku ene ure od prejema obvestila o opravljenem plačilu.

Plačilo po predračunu: Če ste izbrali plačilo po predračunu, boste kodo za dostop prejeli v največ dveh delovnih dnevih, kolikor je potrebno, da se plačilo poknjiži. Pri plačilu z drugimi plačilnimi metodami, ki so na voljo, pa vam omogočimo takojšen dostop.

Kaj dobim z digitalno naročnino?

Tako boste lahko dostopali do dodatnih vsebin na portalu, z e-bralnikom boste lahko prebirali tiskano izdajo na portalu ali na mobilnih oziroma tabličnih napravah, do Delovih vsebin pa boste lahko dostopali tudi prek aplikacije.

Z nakupom tedenskega, mesečnega, polletnega ali letnega dostopa boste v času veljavnosti naročnine imeli tudi dostop do celotne vsebine arhiva časopisa na spletu (www.delo.si/arhiv):

- Delo s prilogami naročnikom v tiskani verziji na voljo od januarja 2001 do danes

- Delo s prilogami je naročnikom v spletni verziji na voljo od januarja 2005 do danes

Zaradi velikega obsega arhivskega gradiva priporočamo, da iskanje starejših prispevkov časovno omejite. Samo tako boste prišli do najstarejših člankov.

Naročniki digitalnih paketov boste na svoje mobilne in tablične naprave lahko tekočo izdajo prenesli do 30 dni od izida. Izdajatelj ne zagotavlja, da bo izdaja naročniku na voljo dalj kot 30 dni od izida.

Posamezne starejše izdaje časopisa bodo na voljo za nakup, vendar brez dostopa do arhiva.

Za prijavo na portal boste uporabljali geslo. Če boste spletnemu mestu dovolili, da si vaše geslo zapomni, boste s tem hkrati dovolili, da spletno mesto na vašo napravo naloži nujne piškotke, potrebne za nemoteno delovanje strani.

Če ne boste dovolili piškotkov, boste kodo morali vpisati vsakič, ko boste želeli dostopati do vsebin, ki so dostopne le naročnikom.

Omejitev odgovornosti

Imetniki avtorskih pravic na avtorskih delih, objavljenih v tiskanih in digitalnih izdajah medijev izdajatelja Delo, d.o.o., so družba Delo, d.o.o. ali avtorji, ki imajo z družbo Delo, d.o.o. sklenjene ustrezne avtorske pogodbe. Prepovedani so vsakršna reprodukcija, distribucija, predelava ali dajanje na voljo javnosti avtorskih del ali njihovih delov v tržne namene brez predhodne sklenitve ustrezne pogodbe z družbo Delo, d.o.o.

Izdajatelj Delo, d.o.o., ne odgovarja za nemožnost prenosa vsebin na mobilno napravo.

Izdajatelj zagotavlja brezhibno delovanje spletnega portala www.delo.si s spletnimi brskalniki Internet Explorer 8, Mozilla Firefox 3.6 in Google Chrome v5. Prav tako je za nemoteno delovanje potrebna zadnja različica vtičnika Flash.

V ostalih primerih za morebitno nezmožnost ogleda spletnega mesta ali v primeru preobremenitve strežnika (denial of service) izdajatelj ne odgovarja.

Izdajatelj zagotavlja brezhibno delovanje aplikacije Delo v naslednjih napravah: iOS:

• iPad 1 (iOS 5.1.1)

• iPad 2 (iOS 6.1.3)

• iPad 3

• iPad mini

• iPhone 4

• iPhone 4S

Android:

tablice:

• Samsung Galaxy Tab (GT-P1000; android 2.3.6)

• Samsung Galaxy Tab 10.1 (GT-P7500: android 4.0.4)

• Samsung Galaxy Tab 10.1 v2 (GT-N8010 android 4.1.4)

telefoni:

• Samsung Galaxy S II (GT-I9100; android 4.1.2)

• Samsung Galaxy Note 2 (GT-N7100; android 4.1.2)

Izdajatelj prav tako ne odgovarja za posledice spregledane elektronske pošte ali druge elektronske komunikacije (kot je npr. spregledana koda, spregledane e-novice, ipd.), ki bi jo uporabnik morebiti prejel v svoj SPAM ali drug nabiralnik.

Izdajatelj si pridržuje pravico spremeniti ali dopolniti te pogoje oz. pravila uporabe kadarkoli brez predhodne najave. Ti pogoji so del splošnih pogojev poslovanja izdajatelja.

Medijska družba Delo, d.o.o., uredništvo Delo.si, september 2014